Tim Wellens langer bij Lotto-Belisol

De 23-jarige Tim Wellens heeft zijn contract bij Lotto-Belisol met één jaar verlengd, tot eind 2015. De jonge renner maakte op 1 juli 2012 de overstap van het beloftenteam van Lotto-Belisol naar de profploeg.

In de voorbije Giro liet de Limburger zich opmerken door zowel in de zesde als zeventiende rit tweede te worden. In het bergklassement werd hij vierde. Zelf beseft hij dat Lotto-Belisol een goed team is om als jonge renner door te groeien. "Ik krijg een heel mooi wedstrijdprogramma voorgeschoteld en de ploeg geeft me enorm veel kansen. Lotto-Belisol geeft me tijd om te groeien. Dat waren de voornaamste motivaties om bij te tekenen", vertelt Wellens.

Bij Lotto-Belisol hebben ze veel vertrouwen in de toekomst van de jonge renner. Wellens heeft in 2014 een grote stap voorwaarts gezet, maar zal nu moet blijven bevestigen. “Zijn aanvallende rijstijl, waar iedereen van houdt, biedt hem kansen. De twee tweede plaatsen in de Giro zijn mooie beloningen. De komende jaren zullen wij met hem moeten bekijken en uitmaken waar zijn mogelijkheden liggen, zowel op vlak van eendagswedstrijden als in het rondewerk”, zegt teammanager Marc Sergeant.