2 % Nederlanders wil WK kijken met Belg

Nederlanders willen WK-matchen van Oranje liever niet of samen met Engelsen of Duitsers bekijken, dan samen met Belgen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Nederlandse Staatsloterij liet uitvoeren bij ruim 2.400 meerderjarige Nederlanders.

Op de vraag met welke tegenstander ze naar een WK-wedstrijd van het Nederlands elftal zouden willen kijken, antwoordde 17 % dat ze dan verkiezen niet naar die wedstrijd te kijken. 16 % vindt een Duitser in de huiskamer nog een goede optie, en ook Engelsen zijn nog redelijk populair. Helemaal niet populair zijn de Belgen: slechts 2 % van de ondervraagden wil de wedstrijd samen met een zuiderbuur bekijken.

Nog uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander vindt dat de sfeer in het land verbetert tijdens een groot voetbalevenement. 44 % vindt dat de sfeer op straat leuker is, en de mensen zouden ook vriendelijker zijn voor elkaar. Of dat ook zal gelden voor het WK in Brazilië, dat volgende week start, is minder zeker. Slechts 13 % denkt dat Oranje deze keer een wereldtitel kan binnenhalen.