Vieira uit kritiek op niet-selectie Nasri

Patrick Vieira, die zelf 107 keer uitkwam voor de Franse nationale ploeg snapt niet waarom bondscoach Didier Deschamps Manchester City-speler Samir Nasri niet geselecteerd heeft. De niet-selectie van Nasri was dan ook een grote verrassing en zorgde voor heel wat commotie in Frankrijk.

Vieira, die in 2008 nog samen met Nasri op het EK speelde, is erg duidelijk over de keuze van Deschamps. “Als je de wereldbeker wilt winnen, moet je de beste spelers selecteren. En Samir, die was dit jaar geweldig. Hij scoorde goals, gaf assists en deed alles om naar het WK te gaan.”, vertelt Vieira aan The Guardian. De 37-jarige fransman met Senegalese roots sloot in 2011 zijn carrière af bij City en is daar nu trainer van de reserven. Hij werkt dus nog regelmatig samen met Nasri. “Wij hebben bij City nooit iets negatief gehoord over hem.”

Volgens Vieira moet de bondscoach geen schrik hebben en ook sterke karakters opnemen in de spelersgroep. “Ik denk dat ze in Frankrijk soms niet sterk genoeg zijn om met persoonlijkheden om te gaan. Dat is best verrassend, aangezien Deschamps zelf persoonlijkheid en ervaring genoeg heeft”, aldus een kritische Patrick Vieira.