David Villa naar New York City FC

David Villa verhuist naar de Amerikaanse voetbalcompetitie, de MLS, waar hij volgend seizoen zal uitkomen voor New York City FC. De club heeft het nieuws vandaag officieel bekendgemaakt. De 32-jarige aanvaller komt over van Atletico Madrid en tekende een overeenkomst voor drie seizoenen. New York City FC is een ploeg die nog maar pas is opgericht en met David Villa kunnen ze nu hun eerste aanwinst voorstellen.

"Dit is een historisch moment voor de club", zegt CEO Ferran Soriano, die ook de baas is bij Manchester City. “David is een uitstekende speler die ik erg goed ken. Hij is een echte winnaar en ik ben ervan overtuigd dat de supporters in New York het fantastisch zullen vinden om hem te zien spelen.”

Villa, die ook deel uitmaakt van de Spaanse WK-selectie, verlaat Atletico al na één seizoen. Hij hielp de club wel mee aan de titel in de Primera Division. Hij scoorde dertien doelpunten in dertig competitiematchen. Voor hij bij Atletico aan de slag ging, was hij ook nog actief bij:Sporting Gijon (2000-2003), Zaragoza (2003-2005), Valencia (2005-2010) en Barcelona (2010-2013).