WK levert Duivels zeker 3,48 miljoen op

De Rode Duivels hebben een akkoord bereikt met de voetbalbond over de premies die ze zullen ontvangen tijdens het WK in Brazilië. Spelers en staf zullen zo’n zestig procent opstrijken van de premies die de wereldvoetbalbond FIFA uitbetaalt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De overeenkomst werd onderhandeld door kapitein Vincent Kompany en Jan Vertonghen, als vertegenwoordigers van de spelers. Voor de groepsfase krijgt elk land sowieso 5,8 miljoen euro. Daarvan wordt dus zestig procent of 3,48 miljoen verdeeld onder de 23 spelers en de 30-koppige staf, goed voor een gemiddelde van ruim 65.000 euro per man. Een precieze verdeelsleutel is niet bekend, maar het spreekt voor zich dat een speler meer zal krijgen dan bijvoorbeeld een materiaalman.

Opvallend is wel dat alle spelers evenveel zouden krijgen, ongeacht hun inbreng op het WK. De bedragen stijgen stelselmatig naarmate de Duivels verder geraken op het tornooi. Mocht België de finale halen, zal er een nieuwe onderhandelingsronde worden opgestart.