Reekshoofden blijven sneuvelen

Op het vrouwentoernooi van Roland Garros blijven de reekshoofden vallen als vliegen. Vandaag verloren ook het 5de reekshoofd Petra Kvitova en het 9de reekshoofd Ana Ivanovic. In de eerste week op Roland Garros sneuvelden al een hele boel toppers. Onder hen de Williams-zussen, Na Li, Agniezka Radwanska, Dominica Cibulkova en Caroline Wozniacki.

Petra Kvitova (WTA 6) verloor na een thriller van de Russische ex-nummer 1, Svetlana Kuznetsova (WTA 29). Beide dames waren aan mekaar gewaagd, maar na drie uur tennis was het Kuznetsova die aan het langste eind trok in de beslissende derde set. Het werd 6-7 6-1 9-7. Ana Ivanovic (WTA 12) nam het in haar partij op tegen de twaalf plaatsen lager gerangschikte Lucie Safarova (WTA 24). Ivanovic, winnares van Roland Garros in 2008, kon nooit een vuist maken tegen de linkshandige Safarova en verloor in twee korte sets, 6-3 en 6-3. Safarova ontmoet nu in de vierde ronde Kuznetsova.

Van de echte favorieten blijft enkel Maria Sharapova (7, WTA 8) overeind. De Russische won gisteren nog overtuigend haar derde ronde met een double bagel, 6-0 en 6-0. Verder is het uitkijken naar Simona Halep (WTA 4), de 22-jarige Roemeense stoomt als 4de reekshoofd door het toernooi en verloor nog maar elf spelletjes in haar eerste drie rondes.