Rogers bedwingt Zoncolan

Michael Rogers heeft in de Giro de rit naar de gevreesde Monte Zoncolan gewonnen, hij was de beste uit de kopgroep. Roze trui Quintana overleefde eenvoudig en mag morgen in Trieste de eindoverwinning vieren.

De klassementsrenners moesten vandaag nog een laatste keer uit hun pijp komen op één van de steilste hellingen van Europa. Op de Monte Zoncolan lopen de stijgingspercentages op tot 22 procent.

Voor de ritoverwinning deden ze wel niet mee. Een kopgroep met Wellens, Monfort en Serry begon aan de slotklim met een erg grote voorsprong. Het was echter niet de steiltegraad die voor de meeste problemen zorgde, maar de supporters die in de weg liepen.

Ook de twee koplopers Rogers en Bongiorno hadden hier last van. Bongiorno schoot na een duw van een supporter zelfs uit zijn klikpedaal en zag hierdoor een ritzege aan zich voorbijgaan.

Rogers zette door en vierde zo zijn tweede ritoverwinning. Bij de favorieten gebeurde er weinig. Uran en Quintana bolden zij aan zij binnen met een handvol seconden op de andere favorieten. Hierdoor blijft Quintana in het roze en kan hij, met nog één rit te gaan, niet meer bedreigd worden.