"Zlatan speelt maximum 60 min."

Naar aanloop van de oefenwedstrijd van de Rode Duivels tegen Zweden heeft de Zweedse bondscoach Erik Hamren bekendgemaakt dat sterspeler Zlatan Ibrahimovic geen volledige wedstrijd zal spelen.

“Zlatan speelt maximum 60 minuten tegen België”, zei Hamren vandaag op een persconferentie in Stockholm. De Zweedse selectie trainde in de voormiddag een laatste keer in de imposante Friends Arena. Ibrahimovic hield het halverwege de training bekeken omwille van lichte rugklachten, maar zijn aantreden tegen de Rode Duivels komt niet in het gedrang.

Voor de Zweden is de oefenwedstrijd tegen de Belgen hun laatste wedstrijd vooraleer hun vakantie begint. Toch zullen de Zweden hun uiterste best doen om er een leuke wedstrijd van te maken. “Ik heb op training een gemotiveerde en geconcentreerde spelersgroep gezien. Het is ook makkelijker om je op te laden wanneer je tegen een sterk team als dat van de Belgen mag spelen.", vertelde de Zweedse bondscoach. De wedstrijd tussen de Rode Duivels en de Zweden is pas de eerste onderlinge confrontatie sinds de openingswedstrijd van EURO 2000. Toen won België met 2-1, dankzij goals van Bart Goor en Émile Mpenza.

Zweden – België is zondag vanaf 19u55 live te volgen in Stadion Brasil op VTM.