Bergkoning Arredondo pakt zege

De Colombiaan Julian Arredondo heeft de achtiende rit in de Giro gewonnen. De Colombiaan was de sterkste op de slotklim van eerste categorie en verstevigt zo zijn leidersplaats in het bergklassement. Thomas De Gendt deed voor de tweede dag op rij een gooi naar de ritzege, maar hij schoot uiteindelijk toch tekort. Cadel Evans beleefde en slechte dag en valt van het podium.

De twee Belgen die gisteren mee voorop waren, Tim Wellens en Thomas De Gendt, maakten ook vandaag deel uit van de vroege vlucht. Bij het begin van de slotklim beproefde De Gendt zijn geluk door te gaan versnellen.

Wellens probeerde met een tegenoffensief De Gendt bij te halen maar slaagde niet in zijn opzet. Arredondo had meer succes, met een snedige demarrage ging hij op en over De Gendt. Hij gaf de leiding niet meer af en reed solo over de streep.

Tussen de favorieten vielen er weinig tijdsverschillen te noteren. Er werd nochtans slag om slinger versneld, maar uiteindelijk kwamen ze allemaal bijna gelijktijdig binnen. Alleen Evans verloor tijd. Hij kon niet volgen en mag het podium op zijn buik schrijven.