Buffon: "We zijn geen WK-favoriet"

Volgens Gianluigi Buffon behoort Italië niet tot de favorieten voor de eindzege op het wereldkampioenschap in Brazilië. Als de Squadra Azzura het tot bij de laatste acht schopt, zou hij al tevreden zijn. “Als we de kwartfinale kunnen bereiken mogen we zeggen dat we een goed toernooi hebben afgewerkt”, blikt Buffon vooruit. “Natuurlijk ben je met dit resultaat nooit helemaal tevreden, maar op dit moment kan ik niet zeggen dat we met zekerheid de finale zullen halen.”

Italië wordt nochtans beschouwd als een groot voetballand. Ze wisten het WK al vier keer te winnen, alleen Brazilië doet beter. Maar volgens de doelman van de Italianen is de kans op een vijfde eindoverwinning dus zeer klein.

“We hebben momenteel wel een betrouwbaar elftal dat in staat is om de wedstrijden te winnen die we behoren te winnen”,  zegt hij. “Af en toe kunnen we ook eens verrassen wanneer we geen favoriet zijn. Maar dan hebben we ook wat geluk nodig.”

“Zo speelden we recentelijk twee keer gelijk tegen Spanje”, gaat Buffon verder. “Op de Confederations Cup speelden we tegen Brazilië. Daar verloren we, maar we speelden wel een erg goede wedstrijd. Voor hetzelfde geld hadden we kunnen winnen.”

“Ik vergelijk ons met Engeland en Urugay, de andere landen uit onze groep”, vervolgt hij. “Bij de favorieten horen we niet, dat zijn Brazilië, Duitsland, Spanje en Argentinië. Wij zitten daar kort achter.”