Deschamps: "We zijn nog geen 100%"

Frankrijk won gisteren haar eerste oefenwedstrijd met overtuigende 4-0 cijfers van Noorwegen. Een goede manier om de voorbereiding richting het WK te starten, maar bondscoach Didier Deschamps houdt beide voeten op de grond.

De Franse nationale ploeg plaatste zich moeizaam voor het WK in Brazilië en moest in barragewedstrijden nog voorbij Oekraïne. Hun voorbereiding naar het WK belooft echter veel goeds. Toch tempert Deschamps het optimisme. “Vandaag zijn we nog geen 100 procent klaar, maar er is een goede collectieve geest. Het belangrijkste is dat we ons elke match 100 procent geven. We mogen ons echte doel niet uit het oog verliezen, 15 juni.”, zegt de Franse bondscoach op lequipe.fr.

Ook de spelers zijn er zich bewust van dat het slechts om een oefenwedstrijd ging en het WK pas echt begint in Brazilië. “We hebben de wereldbeker nog niet gewonnen en moeten het hoofd koel houden.”, vertelt Juventus-middenvelder Paul Pogba aan L'Equipe. De hoop op goede resultaten zal ongetwijfeld weer opleven na het teleurstellende WK 2010 in Zuid-Afrika.

Frankrijk zit in groep E met Zwitserland, Ecuador en Honduras. Ze spelen hun eerste wedstrijd op 15 juni tegen Honduras.