Pirazzi wint voor Wellens en De Gendt

Stefano Pirazzi heeft de zeventiende rit in de Ronde van Italië gewonnen. Hij ontsnapte in de voorlaatste kilometer uit een kopgroep van vijf, waar onder meer Thomas De Gendt en Tim Wellens deel van uitmaakten. Wellens werd voor de tweede keer in deze Giro tweede. Nairo Quintana behoudt zijn roze leiderstrui.

In het begin van de wedstrijd werd er stevig doorgereden, pas na twee uur kon er zich een kopgroep van 26 renners vormen. Hierna liet het peloton wel begaan, en de vluchters konden onder elkaar strijden voor de zege.

Met Tim Wellens, Thomas De Gendt en Serge Pauwels waren de Belgen vooraan goed vertegenwoordigd. Op 28 kilometer van de streep achtte De Gendt zijn moment gekomen en ging hij er alleen vandoor.

Op de laatste helling van de dag kreeg hij het gezelschap van Pirazzi. Iets later kwamen ook Wellens, Montaguti en McCarthy aansluiten. Het leek een spurt met vijf te gaan worden, maar op twee kilometer van het einde wist Pirazzi weg te glippen. Hij kon zijn kleine bonus vasthouden en zorgt zo voor de derde ritzege van Bardiani. Wellens won de spurt van de achterblijvers en werd tweede. Nairo Quintana beleefde een rustige dag en blijft nog een dag langer het klassement aanvoeren.