Amerikanen willen naar tweede ronde

Het Amerikaans elftal neemt voor de zevende opeenvolgende keer deel aan het wereldkampioenschap voetbal. American Football is nog altijd de belangrijkste sport, maar het 'soccer' wint aan populariteit. De ambities voor het WK in Brazilië zijn duidelijk: doorstoten naar de tweede ronde.

De eerste ronde overleven is geen evidentie in een groep met toplanden Duitsland, Portugal en Ghana. Toch gelooft kapitein Clint Dempsey dat ze kunnen stunten. “We gaan niet zitten mopperen, omdat we in een zware groep zitten. We gaan alles geven. Als we op ons beste niveau spelen en een beetje geluk hebben, kunnen we doorstoten.”

Sinds 2011 staat het Amerikaans elftal onder leiding van Jurgen Klinsmann, die in als speler 1990 zelf nog de Wereldbeker won met Duitsland. “Dat hij zelf op zo’n hoog niveau heeft gespeeld en al coach was van Duitsland op het WK 2006 in Duitsland, geeft ons veel vertrouwen.”, vertelde Clint Dempsey aan SNTV. Klinsmann behaalde al enkele goede resultaten met Amerika en won vorig jaar de CONCACAF Cup. Beste speler op dat toernooi was Landon Donovan, maar de Amerikaanse topscorer behoort niet tot de definitieve selectie van dit WK.

Amerika zit in groep D, samen met Duitsland, Portugal en Ghana. Hun eerste wedstrijd spelen ze op 16 juni tegen Ghana.