Boonen klopt Greipel in massaspurt

Tom Boonen heeft de eerste rit in de Ronde van België op zijn naam geschreven. De etappe naar Lochristi draaide uit op een massasprint en daarin wist Boonen de Duitser André Greipel en de Nederlander Theo Bos achter zich te houden.

In het begin van de rit probeerden verschillende vluchters het peloton voor te blijven. De meest succesvolle poging was een vlucht die bestond uit onze landgenoten Pieter Vanspeybrouck, Laurens De Vreese en Antoine Demoitie. Ze liepen uit tot maximaal zes minuten.

Toen de plaatselijke rondes begonnen werd er in het peloton werk gemaakt van de achtervolging. De sprintersploegen slaagden erin om op zeventien kilometer van het einde de kopgroep bij te halen. Daarna werd alles op de spurt gezet. Omega Pharma-Quick Step wist de beste trein op poten te zetten. Gert Steegmans was de ideale locomotief voor Boonen die zo onbedreigd naar de zege kon rijden. André Greipel werd op een fietslengte afstand tweede. Boonen is meteen ook de eerste leider in de Ronde van België.