Wickmayer stunt op Roland Garros

Yanina Wickmayer (WTA 64) heeft in de eerste ronde van Roland Garros een klinkende overwinning geboekt tegen het ex-nummer 1 van de wereld, Caroline Wozniacki (WTA 14). Na een felbevochte driesetter trok de Belgische aan het langste eind.

In de eerste set kwam Wickmayer al snel een break achter, maar ze vocht terug en maakte de break ongedaan. De eerste set zou beslist worden in een tiebreak. Yanina Wickmayer begon erg sterk, liep uit tot 3-1, behield haar voorsprong en haalde zo de eerste set binnen met 7/6(5).  In de tweede set hielden beide dames elkaar in evenwicht, tot Wickmayer enkele overbodige fouten maakte en Wozniacki kon profiteren. De Deense had aan één break genoeg om de tweede set met 6/4 binnen te halen. Een derde set zou de beslissing brengen en het was de Belgische die het best begon aan die beslissende set. Ze liep al snel uit tot 4-1 en gaf haar voorsprong niet meer uit handen en serveerde bij een 5/2 voorsprong de set uit.

Een stunt en een boost voor het vertrouwen Yanina Wickmayer. De keuze om met coach Carl Maes naar Parijs te trekken blijkt de juiste. En ook de aanwezigheid van Kim Clijsters in haar entourage geeft Wickmayer dat tikkeltje extra vertrouwen en motivatie.

In de tweede ronde zal Yanina Wickmayer (WTA 64) het opnemen tegen de Spaanse Silvia Soler-Espinosa (WTA 85).