Rode Duivels winnen ruim van Luxemburg

België heeft in de oefeninterland tegen Luxemburg een ruime zege geboekt. De Rode Duivels wonnen met 5-1, na onder meer een hattrick van Romelu Lukaku.

In een uitverkochte Cristal Arena in Genk maakte Lukaku na nog geen drie minuten het openingsdoelpunt. Het leek het begin van een snelle walk-over, tot de Luxemburger Joachim niet veel later de gelijkmaker scoorde. Lukaku bleef bij de pinken en maakte tien minuten later al zijn tweede van de avond.

De Rode Duivels begonnen de tweede helft met vijf nieuwe spelers. Toptalent Adnan Januzaj kreeg zo zijn eerste speelminuten bij de ploeg en kon ook schitteren. Maar alweer was het Romelu Lukaku die ook scoorde; na nog geen zestig minuten had hij al een hattrick achter zijn naam, 3-1 voor de Belgen. Nadien kreeg hij een verdiende applausvervanging.

De Luxemburgers kwamen er niet meer aan te pas. Nacer Chadli maakte nog de 4-1 en Kevin De Bruyne zette in de slotseconden nog een penalty om.

De Belgen beëindigen zo hun stage in Genk. Morgen trekken ze naar Zweden, waar ze zondag hun volgende oefeninterland spelen. Die wedstrijd kan u trouwens live volgen bij VTM.