Goffin en Van Uytvanck naar huis

Roland Garros is niet goed begonnen voor de Belgen. Zowel David Goffin als Alison Van Uytvanck mogen al na de eerste ronde hun koffers pakken. Zo blijven enkel nog Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer over. Zij spelen morgen.

Goffin (ATP 105) verloor na een spannende wedstrijd in vier sets van de Oostenrijker Melzer (ATP 56): 6-4, 5-7, 7-5 en 6-4. De wedstrijd was gisteren al begonnen, maar moest bij een 1-1 stand in de sets stopgezet worden wegens de invallende duisternis.

David Goffin, die twee jaar geleden nog de vierde ronde speelde in Parijs, was de enige Belgische man op de hoofdtabel. De vijf anderen sneuvelden al in de kwalificaties.

Bij de vrouwen was het debuut van Alison van Uytvanck (WTA 93) geen succes. Onze landgenote verloor in twee sets van de Oostenrijkse Tamira Paszet (WTA 155): 6-2, 7-6.

Zo blijven er nog twee Belgen over in het toernooi. Kirsten Flipkens speelt morgen haar eerste wedstrijd tegen de Montenegrijnse Danka Kovinic, Yanina Wickmayer moet de baan op tegen de Deense Caroline Wozniacki.