Nainggolan: "Ik had erbij gehoord"

Radja Nainggolan zal op het wereldkampioenschap in Brazilië niet te bewonderen zijn. Marc Wilmots besloot om hem niet in zijn WK-selectie op te nemen. Zelf vindt hij dat hij er wel bij hoorde.  “Ik verdiende om mee te gaan”, laat hij weten via de Gazetta dello Sport.

Nainggolan heeft er een uitstekend seizoen met AS Roma opzitten. Hij kwam in de winter pas over van Cagliari, maar wist snel een basisplaats af te dwingen. Hij stond zeventien keer in de basis en wist tweemaal het net te vinden. Zijn niet-selectie was dan ook een verrassing.

“Ik heb op het veld bewezen dat ik genoeg kwaliteiten heb om erbij te zijn”, zegt Nainggolan. “Maar Marc Wilmots heeft spijtig genoeg andere keuzes gemaakt. Ik heb dit seizoen 38 wedstrijden gespeeld. Anderen zijn maar tien keer in actie gekomen en zijn wel geselecteerd.”

“Ik heb in mijn hele leven al voor alles moeten vechten”, gaat de Antwerpenaar verder. “Niemand heeft mij ooit iets cadeau gegeven, ik heb alles zelf verwezenlijkt.”

Tenslotte blikt hij ook al even vooruit naar volgend seizoen. “We kunnen een mooi seizoen tegemoet gaan. Als de kern samenblijft en er komen nog enkele gerichte versterkingen bij, dan zullen we in de Champions League hoge ogen gooien”, besluit hij.