Definitieve selectie Spanje uitgesteld

Spaans bondscoach Vicente Del Bosque heeft zijn definitieve selectie voor het WK uitgesteld tot 2 juni. Hij wil nog afwachten hoe fit de spelers van Atletico Madrid en Real Madrid zijn na hun Champions League finale. Ook de onzekerheid die er hangt rond de blessure van Atletico-spits Diego Costa speelt mee in deze beslissing.

Vanavond speelt Spanje een oefenwedstrijd tegen Bolivia. In plaats van aan te treden met een definitieve selectie van 23 spelers neemt Del Bosque slechts een voorlopige selectie van 19 spelers mee. Bij deze voorlopige selectie zullen in de loop van de week de spelers van Atletico en Real nog aansluiten. De Spaanse bondscoach besliste om de finalisten nog wat rust te gunnen na hun slopende finale. Op die manier geeft hij ook de geblesseerden, met name Diego Costa (hamstringblessure) en Juanfran (enkelblessure), nog wat extra tijd om te herstellen.

Zijn voorlopige, 19-koppige selectie brengt enkele verrassingen met zich mee. Zo is er geen plaats voor flankspeler Jesus Navas en spitsen Alvaro Negredo of Fernando Lorrente. Hierdoor is Fernando Torres voorlopig de enige spits in de selectie en dat is best opvallend aangezien hij sinds de finale van de Confederations Cup op 30 juni 2013 niet tot spelen kwam bij het Spaanse elftal. Wél bij de selectie is Gerard Delofeu. De Barcelonaspeler werd dit seizoen uitgeleend aan Everton en zou in eerste instantie enkel opgeroepen worden indien er geblesseerden zouden zijn. Ook Ander Iturraspe, middenvelder bij Athletic Bilbao, is nieuw bij de selectie.

De FIFA heeft bepaald dat de definitieve selecties voor het WK in Brazilië pas op 2 juni moeten ingediend worden. Vicente Del Bosque is van plan de tijd die hem rest ten volle te benutten om de fysieke paraatheid van al zijn spelers goed te kunnen beoordelen.