Preud'homme verlengt tot 2019

Michel Preud’homme heeft zijn contract als coach bij Club Brugge verlengd tot 2019. De Luikenaar is pas dit seizoen aan de slag in West-Vlaanderen, waar hij in september de Spanjaard Juan Carlos Garrido opvolgde.

Preud’homme begon zijn trainerscarrière bij Standard. Hij maakte daar meteen indruk door de Rouches hun eerste titel in 25 jaar te bezorgen. Vervolgens maakte hij een verrassende overstap naar AA Gent, ook hier presteerde hij goed met een tweede plaats in de competitie.

Daarna trok Preud'homme naar het buitenland maar na omzwervingen bij Twente en Al-Shabab belandde hij dit seizoen dus terug in België. Met Brugge strandde hij op de derde plaats na Anderlecht en Standard. Het was al bij al een teleurstellend seizoen voor Club omdat ze lang uitzicht hadden op hun eerste titel in negen jaar, maar uiteindelijk zelfs geen Champions League-voetbal wisten af te dwingen. Toch is het bestuur van Club Brugge tevreden over zijn prestaties. Hij krijgt de kans om hen de komende vijf jaar eindelijk terug prijzen te bezorgen.