Alderweireld: "Erg zuur"

Thibaut Courtois en Toby Alderweireld zijn er niet in geslaagd om de finale van de Champions league te winnen. Ze stonden lange tijd op voorsprong, maar konden die niet vasthouden. “Toch was het een ongelooflijk seizoen”, reageerde Alderweireld.

Alderweireld werd in de slotfase door Simeone in de ploeg gedropt, hij kwam op linksachter de geblesseerde Filipe Luis vervangen. Hij kon echter niet voorkomen dat Real nog verlengingen afdwong en daarin aan het langste eind trok.

“Er waren nog maar een paar seconden te spelen. Dichter kun je er niet bij zijn.”, zei hij bij de NOS. “Thibaut zei me dat hij de kopbal van Ramos op vijf centimer na miste. Erg zuur.”

“Hierdoor kregen we natuurlijk een enorme klap. Maar we hebben daarna nog goed stand kunnen houden. Tot die actie van Di Maria: Thibaut kan zijn schot nog redden, maar de bal valt tot bij Bale die hem makkelijk kan binnenwerken.”

Alderweireld kon de nederlaag wel relativeren. “Het was een ongelooflijk seizoen, ik heb zeer veel mooie momenten meegemaakt. Het is mijn vierde landstitel op rij. En binnenkort komt ook het WK eraan. Ik moet nu snel de knop omdraaien om mij daar volledig op te focussen.”