Ancelotti: "We hebben geluk gehad"

Real-coach Carlo Ancelotti reageerde ingetogen op de persconferentie na de wedstrijd: “We hebben geluk gehad vandaag, maar we hebben ook tot de laatste seconde alles gegeven om de overwinning binnen te halen. We zijn allemaal erg gelukkig, vooral voor de fans. Voor hen is dit een onvergetelijk moment.”

Het is al de derde keer dat de Italiaanse coach het kampioenenbal weet te winnen. “De Champions league was al van in het begin dit seizoen ons doel. We hebben alles in het werk gesteld om dit te bereiken en zijn daar nu ook in geslaagd.”

Voor Gareth Bale, de recordaankoop van vorige zomer, had Ancelotti enkel lovende woorden. “Op het goede moment stond hij er en scoorde hij. Dat doet hij al het hele seizoen. Hij zal alleen nog maar beter worden, dus we zullen in de toekomst nog veel plezier aan hem beleven.”

Sergio Ramos was iets enthousiaster, hij scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker waardoor er nog verlengingen kwamen. “Dit is niet alleen mijn doelpunt. Het is van iedereen die Real Madrid een warm hart toedraagt. We hebben vandaag geschiedenis geschreven.”