Bale: "Overtuigd dat we kunnen winnen"

Gareth Bale zit vol vertrouwen voor de Champions League-finale tegen Atletico Madrid. “We zijn zeker dat we hen vanavond kunnen verslaan”, zegt de Welshman op de site van de UEFA.

De belangrijkste reden hiervoor is dat Real Madrid tijdens hun vier duels dit seizoen tegen Atletico twee keer aan het langste eind wist te trekken. “We weten hoe goed ze dit jaar gepresteerd hebben. Maar dankzij onze twee overwinningen tegen hen, geloven we dat we vanavond opnieuw kunnen zegevieren.”

Met 5 doelpunten in de Champions league en 15 in de competitie heeft Bale er een sterk eerste seizoen bij Real opzitten. “Ik verbeter elke wedstrijd”, vertelt hij. “Door naar de grootste club ter wereld te komen en samen te spelen met spelers zoals Ronaldo is mijn spel er enorm op vooruitgegaan.

Bale herinnert zich nog goed de finale die Real speelde tegen Bayer Leverkusen in 2002. Daar bogen ze een achterstand om en konden zo voor de negende keer de beker met de grote oren in hun prijzenkast zetten. Sindsdien heeft de club tevergeefs geprobeerd om hier een tiende exemplaar aan toe te voegen. Volgens de winger is de queeste naar ‘La Decima’ geen extra last voor het team. “Het is geen obsessie”, verklaart hij. “Voor elke speler is het een droom om deze trofee te winnen. Het is druk die we onszelf opleggen, maar ik denk dat we hier wel mee kunnen omgaan.”