Simeone verwacht grootse wedstrijd

Vanavond neemt Atletico het op tegen Real Madrid in de finale van de Champions league. Coach Diego Simeone beseft dat hen vanavond een moeilijke opdracht te wachten staat.

“Real is complete ploeg, één van de beste teams ter wereld”, vertelt hij. “We hebben hen dit seizoen al eens verslagen, maar dat was een andere wedstrijd. Ondertussen zijn ze geëvolueerd, het is een sterker team geworden. We gaan hen met respect behandelen. Ik verwacht een grootse wedstrijd.”

Eén van de sterkhouders bij Atletico is onze landgenoot Thibaut Courtois, hij staat vanavond in doel. Twee andere sterkhouders, Arda Turan en Diego Costa, zijn nog onzeker. “Het zijn twee zeer belangrijke spelers voor ons, maar het zijn maar twee namen op een lijst. We hebben genoeg mogelijkheden om hen op te vangen.”

Simeone voelt de druk wel, maar probeert hier niet te veel op te focussen. “Ik voel het gewicht van de verantwoordelijkheid op mijn schouders. Het belang van deze wedstrijd valt niet te onderschatten, we moeten onze focus echter op de match houden. We weten niet hoe Real zal spelen, maar we gaan toch proberen om de finale te controleren.”