David Luiz op weg naar PSG

Chelsea en PSG hebben een akkoord bereikt over de transfer van David Luiz. Met de transfer zou 50 miljoen euro gemoeid zijn. Luiz wordt hiermee de duurste verdediger uit de geschiedenis.

De Braziliaan maakte in 2011 de overstap van Benfica naar Chelsea. Hij groeide al snel uit tot één van de sterkhouders achterin bij de Londenaars. Ook in de Braziliaanse nationale ploeg kan hij rekenen op een basisstek.

Barcelona en Bayern München waren eveneens geïnteresseerd in zijn diensten, maar zij konden niet op tegen de oliedollars uit Parijs. Gisteren legde Luiz met succes zijn medische testen af in Rio de Janeiro, er moeten alleen nog enkele details geregeld worden tussen club en speler vooraleer de transfer officieel is. Als alles rond is neemt hij het record van duurste verdediger over van Rio Ferdinand. Die verkaste in 2002 voor 46 miljoen van Leeds naar Manchester United.

Chelsea ziet de miljoenen graag komen. Ze zijn voor volgend seizoen nog op zoek naar een topspits. Ze hebben interesse in Diego Costa van Atletico Madrid die om en bij de 40 miljoen euro zou moeten kosten.

Pittig detail: PSG kreeg vorige week van de UEFA nog een monsterboete van 60 miljoen voor het overtreden van de Financial FairPlay-regels. Maar dit belet de Qatarese eigenaars dus niet om dure spelers aan te trekken.