Moeskroen stijgt naar eerste klasse

Moeskroen-Peruwelz speelt volgend seizoen in eerste klasse. De Henegouwers wonnen met 2-4 in Sint-Truiden. Concurrent Eupen ging met 2-1 de boot in tegen een al veroordeeld OH Leuven. 

De promotie komt er vier jaar nadat Moeskroen degradeerde uit eerste nationale. 

Na acht minuten leek Eupen, dat bij een zege zeker was van promotie, nochtans op schema dankzij een kopbal van Florian Taulemesse op hoekschop: 0-1. Maar even later zag Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge er niet goed uit bij een schot van Kenny Thompson. Evariste Ngolok kon de Leuvense gelijkmaker in de rebound binnentikken: 1-1 na 10 minuten spelen.

Bjorn Ruytinx, die naar KV Oostende trekt na tien jaar OHL, mocht zijn afscheid vieren met een basisplaats en een applauswissel na 76 minuten. Vanop de bank zag "El Toro" nog hoe ploegmaat Alessandro Cerigioni Eupen naar de verdoemenis schoot: 2-1.  Het Eupense puntenverlies betekende dat de uitslag in Sint-Truiden-Moeskroen-Péruwelz allesbepalend was in de strijd om promotie. Na 34 minuten spelen kregen de Kanaries een strafschop. Mohammed Aoulad zette die feilloos om: 1-0.

 In de tweede helft liet STVV-doelman Davy Schollen een afstandsschot glippen, Nicolas Perez schoot de 1-1 binnen. En het werd nog beter voor de Henegpuwers. Via doelpunten van Kevin Vandendriessche (73e) en Anice Badri (84e) verzekerden ze zich van de zege. In de slotfase scoorden beide teams nog één keer op penalty. STVV-spits Aoulad scoorde zijn tweede van de avond (88e) alvorens Abdoulay Diaby (92e) de eindstand vastlegde.