Simeone: "De vrucht van drie jaar arbeid"

Diego Simeone en zijn team Atletico Madrid hebben op zaterdag 24 mei een afspraak met de geschiedenis. Ze kunnen voor het eerst in de geschiedenis van de club de Champions League winnen. Voorlopig zijn 'Los Colchoneros' ongeslagen in deze Champions League campagne en dat willen ze zo houden.

Het succes van Atletico is er niet zomaar gekomen. In een interview op UEFA.com vertelt Simeone dat hun ongelooflijke seizoen “de vrucht is van de arbeid die ze de afgelopen drie jaar hebben geleverd. De groep weet hoe ze moet spelen om succes te boeken. We moeten onze sterktes tonen en onze zwaktes verbergen.”

Dat ze in de finale uitgerekend tegen stadsrivaal Real Madrid spelen maakt het nog mooier, want er is een historische rivaliteit tussen beide teams. Er zijn duidelijke verschillen tussen de twee Madrileense ploegen volgens Simeone, “Real Madrid is een krachtig team, terwijl Atletico eerder een strijdend team is. Beide ploegen gebruiken de middelen die ze voorhanden hebben.”

Voor trainer Simeone wordt het tot zaterdag afwachten hoe de blessures van sleutelspelers Diego Costa en Arda Turan zullen evolueren. Atletico Madrid zal als een echte ploeg moeten spelen, zoals ze dat al een heel seizoen doen. Real kan in dat opzicht meer rekenen op de individuele flitsen van hun miljoenenaankopen Bale en Ronaldo.

Finale Champions League: Atletico Madrid – Real Madrid, zaterdag 24 mei vanaf 20u15 live te volgen op 2BE.