De Bruyne weerlegt kritiek Mourinho

Kevin De Bruyne heeft tijdens een interview met Sky Sports gereageerd op de kritiek van José Mourinho, die hem een gebrek aan trainingsarbeid verweet. “Ik weet dat ik op fysiek vlak één van de beste spelers ben die er is”, zegt De Bruyne. “Ik leg elke wedstrijd heel veel kilometers af. Maar het is natuurlijk moeilijk om jezelf te bewijzen als niemand je aan het werk kan zien. Dat is het enige wat ik er over kan zeggen. Ik heb het hoofdstuk Chelsea afgesloten en ik voel mij uitstekend nu.”

In januari 2012 tekende De Bruyne een contract voor 5,5 jaar bij Chelsea. Maar zijn passage bij The Blues werd geen succes. Hij werd onmiddellijk terug verhuurd aan Racing Genk. Het seizoen erop volgde dan een uitleenbeurt aan Werder Bremen. In het begin van deze jaargang werd hij wel opgenomen in de kern van Chelsea, maar spelen deed hij nauwelijks. De situatie werd zo erg dat hij tijdens de wintertransferperiode verkocht werd aan VFL Wolfsburg, voor ongeveer 22 miljoen euro. Na een korte aanpassingsperiode groeide hij bij de Duitse club terug helemaal open.

De Bruyne heeft naar eigen zeggen nooit aan zichzelf getwijfeld. “Ik weet van mezelf wat voor soort speler ik ben. Ik denk dat ik bij Wolfsburg heb laten zien waarom anderen vinden dat ik veel talent heb.”

Ook bondscoach Marc Wilmots denkt hier zo over. Hij heeft De Bruyne altijd het vertrouwen gegeven, ook tijdens die moeilijke periode. En De Bruyne heeft op zijn beurt dit vertrouwen niet beschaamd, hij werd topschutter van de kwalificatieronde voor de Rode Duivels met 4 doelpunten. De bondscoach hoopt ongetwijfeld dat hij zijn vorm van de laatste maanden kan doortrekken naar het WK.