Ronaldo wil tiende CL-titel voor Real

Cristiano Ronaldo lijkt helemaal klaar voor de Champions League finale van aanstaande zaterdag tegen Atletico Madrid. De Portugese aanvaller is fit en zal er alles aan doen om voor Real Madrid ‘La Décima’, de tiende Champions League, binnen te halen.

Ronaldo brak dit seizoen al een record door in 10 wedstrijden 16 keer te scoren in de Champions League campagne, maar hij wil natuurlijk ook de finale tegen stadsgenoot Atletico Madrid winnen. Het wordt voor hem ongetwijfeld een speciale finale. ‘Ik zal in mijn thuisland spelen en het is mijn eerste finale met Real Madrid. Bovendien spelen we tegen een geweldig team, Atletico. Zij hebben een geweldig jaar, maar wij gaan er alles aan doen om te winnen.’, vertelt hij in een interview op EUFA.com. Cristiano Ronaldo krijgt een kans om de Champions League voor de tweede keer te winnen. In 2008 mocht hij na penalty’s tegen Chelsea voor het eerst de beker met de grote oren in de lucht steken.

Wat de finale van aanstaande zaterdag voor Ronaldo nog speciaal maakt is het stadion waarin gespeeld zal worden, het Estadio Da Luz. Het was in datzelfde stadion dat Portugal, met Cristiano Ronaldo in de basis, in eigen land de finale van het EK 2004 verloor van Griekenland. Deze keer hoopt hij het geluk wel aan zijn zijde te hebben, al zal hij daarvoor wel Thibaut Courtois moeten passeren.

Finale Champions League: Atletico Madrid – Real Madrid, zaterdag 24 mei vanaf 20u15 live te volgen op 2BE.