"Ik en Cech beter niet in zelfde team"

Thibaut Courtois heeft in een interview met de BBC toegegeven dat hij het niet ziet zitten om volgend seizoen  samen met Petr Cech bij Chelsea te spelen. Het zou volgens hem een ‘ongezonde situatie’ opleveren. “We willen allebei alles spelen”, verklaarde Courtois gisteren op BBC Radio. “Geen van ons beiden zal tevreden zijn met enkel wedstrijden te spelen in de League Cup of de FA Cup.”

Courtois heeft wel veel respect voor Cech. “Hij is een van de beste doelmannen ter wereld en hij heeft bij Chelsea in tien jaar tijd al heel wat bewezen.”

De kans dat Courtois volgend seizoen opnieuw verhuurd zal worden lijkt echter klein. Tijdens de halve finale van de Champions league tegen Atletico Madrid liep Cech een blessure op waardoor hij de volledige voorbereiding en misschien ook het seizoensbegin van Chelsea zal missen. De verwachting is dan ook dat Mourinho wil dat Courtois het seizoen bij Chelsea begint, maar beide heren hebben nog niet de kans gehad om hierover te praten.

“Er is nog niets beslist. Hopelijk kan ik volgende week met Chelsea aan tafel zitten om hun plannen te horen. Dan weet ik wat zij willen en kan ik ook mijn wensen voor volgend seizoen duidelijk maken.”