Matchen Rode Duivels op later uur?

De internationale spelersvakbond (FIFPRO) en de Braziliaanse federatie voor professionele atleten hebben er bij de FIFA op aangedrongen om de aftrap van 24 wedstrijden op het WK met drie uur uit te stellen. Reden hiervoor is dat de gezondheid van de spelers in het gedrang komt door de intense hitte.

De 24 wedstrijden in kwestie beginnen allemaal om 13 uur lokale tijd (18 uur in België). Beide federaties willen dat de wedstrijden pas ten vroegste om 16 uur lokale tijd aanvangen, de temperaturen zijn op dit tijdstip minder extreem.

Er  zijn ook twee wedstrijden van de Rode Duivels bij. België-Algerije op 17 juni en België-Rusland op 22 juni beginnen namelijk allebei om 13 uur. Als de FIFA gehoor geeft aan deze oproep, betekent dit dat we de Duivels op beide dagen pas om 21 uur Belgische tijd aan het werk gaan zien.

Het is nog maar de vraag of de aanpassing daadwerkelijk zal doorgevoerd worden omdat de Braziliaanse federatie zijn eis al meteen afzwakte door te stellen dat ze ook al tevreden zouden zijn indien er tijdens elke helft een drinkpauze van twee minuten wordt ingelast.