Inter ziet Argentijns viertal vertrekken

Naast Javier Zanetti verlaten ook Walter Samuel, Esteban Cambiasso en Diego Milito Inter Milaan. Het viertal won met de Italiaanse topclub zowel de Serie A als de Italiaanse beker, de Champions League en het WK voor clubs.

De Argentijnen vormden jarenlang de as van Inter. Samuel (36) en Cambiasso (33) speelden begin jaren 2000 ook al samen bij Real Madrid. Milito (35) werd in 2009 weggeplukt bij Genoa, waar hij 24 doelpunten in 31 matchen scoorde. Met twee goals in de Champions League-finale schonk hij Inter in 2010 de beker met de grote oren. Het drietal moet nu op zoek naar een nieuwe club.

Clubicoon Zanetti (40) maakte eerder dit seizoen al bekend een punt achter zijn voetbalcarrière te zetten. De polyvalente recordinternational speelt sinds 1995 voor de Nerazzurri en was er 14 jaar kapitein, waarmee hij de langst dienende kapitein in de clubgeschiedenis was. Il Capitano speelde 845 wedstrijden in het shirt van Inter en stak daarmee clubiconen Giuseppe Bergomi en Giacinto Facchetti voorbij. Zanetti krijgt komend seizoen een nieuwe functie binnen de club.