Bob Peeters aan de slag bij Charlton FC

Bob Peeters wordt de nieuwe coach van Charlton FC, een Engelse club in tweede klasse. Hij vervangt huidig coach José Riga, die een andere functie krijgt. Charlton FC is in handen van Roland Duchâtelet. Dat schrijft Het Laatste Nieuws, maar wordt nog niet bevestigd door Peeters zelf.

Charlton FC eindigde in The Championship, vergelijkbaar met onze tweede klasse, op de achttiende plaats, net boven de degradatie. Dat was de verdienste van Riga, die pas in maart werd aangesteld en sindsdien acht keer kon winnen en drie keer gelijk spelen in 17 wedstrijden. De coach werd op handen gedragen, maar maakte er geen geheim van dat hij op lange termijn geen hoofdtrainer wilde blijven. Riga keert waarschijnlijk terug naar zijn grote liefde: de jeugdwerking.

Peeters beëindigt op deze manier zijn tijd bij Waasland-Beveren na amper zes maanden. De ploeg was erg tevreden over Peeters, die erin slaagde het degradatiegevaar af te wenden door zeven opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag.

Peeters kent The Championship: tussen 2003 en 2005 speelde hij voor Millwall, en daarmee bereikte hij de Cup Final. Charlton FC is de vierde club waar Peeters trainer wordt, na Cercle Brugge, AA Gent en Waasland-Beveren.