Van Gaal nieuwe coach Man United

De Nederlandse bondscoach Louis Van Gaal gaat na het WK aan de slag bij Manchester United, de ploeg van Rode Duivels Adnan Januzaj en Marouane Fellaini. De Nederlander volgt Ryan Giggs, die tijdelijk het roer over had genomen bij United na het ontslag van David Moyes. Van Gaal tekent een contract voor drie seizoenen.

Het was al langer bekend dat Van Gaal na het WK zou stoppen als bondscoach van Nederland, waar hij sinds 2012 aan de slag was. De gesprekken met Manchester United waren al een tijdje aan de gang en de excentrieke coach had al te kennen gegeven dat hij een uitdaging bij Manchester United zeker zag zitten. Eerder was Van Gaal onder meer aan de slag bij Bayern München en Barcelona.

Manchester United heeft er een waar rampseizoen opzitten. David Moyes nam bij aanvang van het seizoen over van legende Sir Alex Ferguson, maar zijn passage bij Man United werd gee succes. Het team maakte nooit aanspraak op de titel en kon zich dit seizoen zelfs niet plaatsen voor Europees voetbal. Moyes werd eind april dan ook ontslagen. United-corryfee Ryan Giggs nam tijdelijk over, maar ook hij kon Europees voetbal niet meer afdwingen. De Welsmen kondigde vandaag zijn afscheid als speler aan en wordt assistent van Van Gaal. de Nederlander zou komende zomer over een transferbudget van 100 miljoen euro mogen beschikken om United te versterken.