Monsterboete voor Manchester City

Manchester City krijgt van de UEFA een boete van zo’n zestig miljoen euro omdat het de Financial Fairplay Regulations overtreden heeft. De club van Vincent Kompany aanvaardt de straf, maar vindt dat het de regels niet overtreden heeft.

“Er is een meningsverschil met de UEFA over de regels in verband met transfers die voor 2010 uitgevoerd werden”, zegt de club. “We kunnen een procedure opstarten, maar het is beter voor de fans en partners dat we dat niet doen.” City dreigt namelijk volgend seizoen geen Champions League te mogen spelen, als het zich niet schikt daar de wil van de UEFA.

De club moet twintig miljoen euro aan Champions League-inkomsten van het huidige en vorige seizoen terugstorten. Bovendien mag de spelerslijst voor de Champions League volgend seizoen slechts 21 spelers bedragen, in plaats van de gebruikelijke 25. Er mag maar maximum tien miljoen euro verlies worden geboekt en er mag niet meer dan zestig miljoen euro worden uitgegeven aan transfers.

City hoopt tegen de start van het seizoen 2015-2016 aan alle voorwaarden te voldoen. In dat geval kunnen veertig van de zestig miljoen euro boete teruggevorderd worden.