Standard stelt titel Anderlecht uit

Pas zondag weten we wie kampioen wordt in de Jupiler Pro League. Club Brugge haakt definitief af na een nederlaag tegen Genk, maar Standard en Anderlecht wonnen allebei en zijn dus nog in de running voor de titel. Anderlecht heeft zondag genoeg aan een punt tegen Lokeren.

Anderlecht begon het beste aan de Gaverbeek, wat na een kwartier resulteerde in een doelpunt van Kouyaté. Die had enkele minuten later de 0-2 aan de voet, maar hij besloot onbegrijpelijk over. Het tweede doelpunt kwam er uiteindelijk toch, na een goed uitgespeelde counter kwam de bal bij Bruno die Bossut omspeelde en de 0-2 binnenschoof. Zulte Waregem kon geen vuist maken, Anderlecht haalde de voet even van het gaspedaal: 0-2 bij de rust.

Een ander Zulte na de rust, dat de bal opeiste en drukte. Toch bleven grote kansen uit, tot een owngoal van Nuytinck het vuur deed aanwakkeren. Essevee drukte door, Anderlecht kwam er niet meer aan te pas. Scoren lukte echter niet meer en Anderlecht deed dus wat het moest in de race naar de titel.

Toch is de titel nog niet binnen, want ook Standard won. Al na één minuut opende De Camargo de score. Standard bleef de kansen opstapelen en uiteindelijk kon Ezekiel de score verdubbelen: 0-2 bij de rust, Lokeren speelde te zwak om iets tegen te doen. Na de rust kabbelde het spel rustig voort, na iets meer dan een uur kwam de veilige 0-3. Mpoku mocht vanop de stip scoren. In het slote van de wedstrijd scoorde Harbaoui nog tegen, maar dat was slechts een voetnoot. Standard heeft nog kans op de titel, al moet het dan al hopen op een nederlaag van Anderlecht komende zondag.

Club Brugge doet de slechtste zaak en is uitgeteld. Tegen Genk openden de Bruggelingen vrij goed met een drietal grote kansen. Scoren lukte echter niet en het was uiteindelijk Genk dat een doelpunt kreeg. Letterlijk, want een onvoorstelbare owngoal van De Bock nekte Ryan. Club leek van slag, maar kon toch tegenscoren via Maxime Lestienne: 1-1 bij de rust. Na de koffie probeerde Club wel, maar gevaarlijk werd het niet. Genk prikte weer prima tegen en met een staalharde kopbal klopte Kumordzi Ryan een tweede keer. Over and out leek het voor Blauw-Zwart, tot Waldemar Sobota de gelijkmaker lukte na een flater van Köteles.

Het was afwachten wat Club nog kon in de slotfase: Mechele kopte een uitstekende kans over. Club zocht de overwinning maar kreeg het deksel op de neus toen Mboyo wel raak kon koppen: 3-2 en einde verhaal voor de Bruggelingen, die naar de derde plaats zakken.