Sevilla wint Europa League na penalty's

De Spaanse club Sevilla heeft de Europa League voetbal gewonnen. In de finale in Turijn versloeg het Benfica Lissabon met 4-2 op strafschoppen. Na de reguliere speeltijd en de verlengingen stond het 0-0.

Sevilla, met Carlos Bacca (ex-Club Brugge) en Nicolas Pareja (ex-Anderlecht) in de basis, moest al na dertien minuten bijna achtervolgen. Doelman Beto werkte een vrije trap slecht weg, maar Garay verzuimde om in de rebound de bal binnen te tikken. In de slotfase van een matige eerste helft dreigde Benfica nog verschillende keren, maar bij de rust stond de 0-0 nog steeds op het scorebord.

In de tweede helft was Benfica gretig, maar het moest op zijn hoede blijven voor de snelle omschakeling van Sevilla, via Bacca en Reyes. In de 84ste minuut legde Lima van ver aan, maar Beto redde mooi.

In de verleningen brak opnieuw niemand de ban, waardoor strafschoppen uitsluitsel moesten brengen. Sevilla-doelman Beto was daarin de held. Hij stopte de penalty’s van Cardozo en Rodrigo. Gameiro trapte de beslissende strafschop staalhard binnen.

Voor Sevilla is het na de UEFA Cup in 2006 en 2007 de derde Europese beker. Voor Benfica is het dan al weer de achtste verloren Europese finale.