Vrouw uit coma na val Vansummeren

De vrouw van 65 die tijdens de Ronde van Vlaanderen werd aangereden door wielrenner Johan Vansummeren is ontwaakt uit haar coma.

"Vijf dagen geleden werd de narcose stopgezet en twee dagen geleden belde het ziekenhuis mij op dat mijn vrouw was wakker geworden", zegt echtgenoot Philippe Reyntjens aan Het Laatste Nieuws. "Ik sprong een gat in de lucht en ben meteen naar het ziekenhuis gereden. Ik was zo euforisch dat ik bijna een ongeval had."

Marie-Claire Moreels stond tijdens de Ronde van Vlaanderen  op een middenberm het peloton aan te moedigen. Johan Vansummeren knalde in volle vaart tegen haar aan. Ze werd met een hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Dokters opereerden haar meten en sindsdien werd ze in een kunstmatig coma gehouden.

"Marie-Claire is bij bewustzijn, maar kan nog niet spreken. Maar ze reageert wel, door te knipperen met haar ogen. Eén keer knipperen wil 'nee' zeggen, twee keer knipperen wil 'ja' zeggen", zo vertelt de man aan VTM NIEUWS. "Ze beweegt met haar armen en benen, ligt niet meer aan machines. Ze zullen haar nu enkele dagen laten rusten, voor ze haar laten stappen. Vansummeren heb ik niet meer gehoord, maar dat moet ook niet. Ik heb een goed gesprek gehad direct na het ongeval, ook mijn zoon heeft toen met hem gesproken.”

Bekijk ook: