Batshuayi wint Ebbenhouten Schoen

Topfavoriet Michy Batshuayi heeft maandagavond in zaal Birmingham Palace in Anderlecht de 23e editie van de Ebbenhouten Schoen gewonnen, een trofee die de beste Afrikaanse voetballer uit de Belgische competitie bekroont. De 20-jarige spits van competitieleider Standard bleef in de verkiezing de Tunesiër Hamdi Harbaoui (Lokeren) en zijn ploegmaat Paul-José Mpoku voor. Vadis Odjidja (Club Brugge) en de Nigeriaan Imoh Ezekiel (eveneens Standard) vervolledigden de top vijf.

Batshuayi, een Belg van Congolese origine, scoorde dit seizoen al 21 treffers in de Jupiler Pro League en is een van de smaakmakers van de Rouches. Hij maakt ook nog kans om met de Rode Duivels mee naar het WK te mogen. Batshuayi kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter Heylens.

De jury van de Ebbenhouten Schoen bestaat uit bondscoach Marc Wilmots, alle trainers uit de drie nationale afdelingen, leden van de Belgische sportredacties (geschreven en audiovisuele pers) en leden van een erejury voorgezeten door Georges Heylens.