Standard verslaat Zulte met 4-1

Standard heeft op de zevende speeldag in play-off I een uitstekende zaak gedaan. Het vernederde Zulte Waregem met 4-1 en komt voorlopig aan de leiding.

Tijdens de tumultueuze match werden niet minder dan vier rode kaarten uitgedeeld. Op Sclessin opende De Camargo al na tien minuten de score. De geblesseerde scheidsrechter Delferière werd vervangen door collega Boucaut, die meteen een strafschop floot voor Standard. Mujangi Bia faalde scoorde en aan de rust stond de 2-0 op het scorebord. In de tweede helft kreeg Essevee-doelman Sammy Bossut rood na het neerhalen van De Camargo. De strafschop werd omgezet door Batshuayi. Hazard zorgde voor de enige goal van Zulte.

Na een opstootje trok de scheidsrechter rood voor Van Damme en Sylla, waarna Zulte Waregem-coach Dury nog naar de tribunes werd gestuurd. Ezekiel zorgde na een mooie pass van Mpoku voor de 4-1 eindscore. De chaos was compleet met nog eens rood voor Essevee-middenvelder Kums na een late tackle op Vainqueur. Daardoor beëindigde Zulte Waregem de match met acht.