Westerlo terug naar eerste klasse

Op de laatste speeldag wordt Westerlo kampioen in tweede klasse. De Kempense ploeg won met 1-0 van concurrent Eupen en speelt zich zo terug in de Jupiler Pro League. Jarno Molenberghs scoorde na 31 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd in het Kuipje.

In een hectische openingsfase eiste Westerlo-middenvelder Raphaël Lecomte de hoofdrol op. Eerst zag de Fransman na amper twee minuten al een doelpunt terecht afgekeurd worden wegens buitenspel, een minuut later moest hij met rood het veld verlaten na een elleboogstoot aan Nils Schouterden. Ondanks de numerieke minderheid bleef de thuisploeg vlot ten aanval trekken.

Op het kwartier liet Eupen-goalie Deumeland de bal tussen de benen glippen, waarna hij zich genoodzaakt zag Annys onderuit te trekken. Meteen rood voor de doelman en een strafschop, maar reservedoelman Van Crombrugge redde de matig omgezette strafschop van Koffi knap. Even later was het dan toch prijs voor de Kempenaren. Jarno Molenberghs verscheen alleen voor Van Crombrugge en liet de bezoekende doelman kansloos (1-0).