Broers Borlée terug in aflossingsploeg

De Franstalige Atletiekfederatie (LBFA) en Jacques Borlée hebben aangekondigd dat ze een akkoord hebben bereikt dat een einde maakt aan hun sportieve en financiële geschillen. De broers Kevin en Jonathan Borlée besloten in maart om uit de ploeg te stappen en niet terug te keren voor die problemen opgelost werden.

"Dankzij dit bereikte akkoord en in het bijzonder door de manier waarop de gesprekken werden gevoerd, zijn het de atletiek in het algemeen en de atleten die hier winnend uitkomen," verklaarden Kevin en Jonathan Borlée in een persbericht. "Zoals wij steeds hebben gezegd, ligt de 4x400m ons nauw aan het hart en is het met heel veel plezier dat wij België opnieuw zullen vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap aflossingen (World Relays)."

Ook hun vader en coach Jacques Borlée reageerde opgelucht. "Dankzij dit akkoord kunnen al onze atleten van de 400m en de 4x400m zich volop concentreren op hun sportieve doelstellingen,” zei hij. Voorzitter van de LBFA Thomas Lefèbvre verheugt zich er op om opnieuw samen te werken met vader Borlée.