Anderlecht lijdt nederlaag in Genk

Op de vijfde speeldag in play off 1 heeft landskampioen RSC Anderlecht een 1-0 nederlaag geleden bij Racing Genk. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. In een kansrijke wedstrijd mocht het een wonder heten dat er pas in de slotfase gescoord werd. Het was Thomas Buffel die in de 89e minuut de netten deed trillen.

Anderlecht ontwikkelde van bij de start veel druk, maar kreeg de bal er maar niet in. Dat lukte ook niet van op de penaltystip, waar scheidsrechter Alexandre Boucaut de bal had gelegd na een fout van Kalidou Koulibaly op Olivier Deschacht binnen de zestien. Aleksandar Mitrovic zette doelman Laszlo Köteles op het verkeerde been, maar trof de paal.

Ook Genk ging voluit voor de winst en bleef dat doen nadat het twintig minuten voor tijd met tien kwam te staan. Fabien Camus, een kwartier voordien ingevallen, werd twintig minuten voor tijd naar de kant gestuurd voor een overtreding op Chancel Mbemba.

Anderlecht-doelman Silvio Proto had al een paar knappe reddingen uit de mouw moeten schudden, maar was kansloos toen Buffel hem in de slotminuut met een fantastische lob verraste. Anderlecht miste zo de kans om naar de tweede plek op te rukken.