Topper eindigt onbeslist

Club Brugge en Standard hebben de punten gedeeld na een tegenvallende topper op Jan Breydel. Thuisploeg Club Brugge ging voor de drie punten, terwijl leider Standard eerder de nul wilde houden. Uiteindelijk lukte dat ook en eindigde de wedstrijd op 0-0. Standard blijft aan de leiding in play off 1, met één puntje voor op Club Brugge. Als Anderlecht vanavond wint van Genk springt het naar de tweede plaats.

De thuisploeg drukte Standard meteen weg, maar doelman Kawashima hield de Rouches recht. Wanneer de Brugse storm ging liggen, bleef Standard vooral achterover leunen. Al had Ezekiel op slag van rust een reuzekans op het openingsdoelpunt. Daarvoor hadden Lestienne, De Sutter en Refaelov de kansen op een verdiende Brugse opener gemist.

Na rust toonde Club Brugge zich nog steeds strijdvaardig, maar opnieuw kwam het niet tot scoren. Het tempo stokte en Standard kon het evenwicht herstellen. Tegelijk met het vorderen van de tijd, nam ook het aantal opstootjes toe. Club Brugge verzamelde over heel de wedstrijd een karrevracht aan hoekschoppen (14 tegenover 1), maar kon niet meer scoren.