Standard stopt met proces tegen Ruytinx

Eersteklasser Standard trekt zijn klacht tegen Bjorn Ruytinx en Oud-Heverlee Leuven in. Dat heeft de club zelf gemeld op haar website. Een onafhankelijk expert gaf de Rouches een negatief advies. Standard en speler Mehdi Carcela hadden eind december beslist om een burgerlijke procedure in te stellen tegen de OHL-spits en zijn club wegens "agressie met voorbedachten rade".

Ruytinx, die volgend seizoen voor KV Oostende uitkomt, was op 8 december zwaar doorgegaan op de enkel van Carcela in de competitiematch tegen Standard. Voor de overtreding zelf kon Ruytinx toen niet meer bestraft worden omdat de scheidsrechter geel had getrokken en de fase dus beoordeeld had. Aanvankelijk werd hij voor vier speeldagen geschorst, maar de Beroepscommissie van de Voetbalbond bracht dat terug tot één speeldag.

Na tal van vergaderingen binnen de Pro League besliste Standard half januari om zijn gerechtelijke procedure tijdelijk stil te leggen nadat de Pro League beloofde een werkgroep tegen zware tackles op te richten. Er werd afgesproken om een onafhankelijk expert aan te stellen en die heeft nu een voor Standard negatief advies gegeven. "De club respecteert zijn engagement in deze procedure en heeft daarom beslist om de klacht tegen Ruytinx en OHL in te trekken", klinkt het op de website van de Luikenaars.