Wilmots vier jaar langer bondscoach

Marc Wilmots blijft nog vier jaar langer bondscoach van de Rode Duivels. Dat heeft hij zelf via een tweet laten weten.

Wilmots (45) nam in juni 2012 over van Georges Leekens als bondscoach. Hij leidde de Rode Duivels naar het WK in Brazilië, in de kwalificatiecampagne verloren de Belgen geen enkele wedstrijd. Onder het bewind van Wilmots verloor België nog maar drie wedstrijden, telkens een vriendschappelijke interland.

De voetbalbond had al laten weten dat het door wilde gaan met Marc Wilmots, maar die hield de boot nog af. Nu is er dus wel een akkoord, twee maanden voor de start van het WK in Brazilië. Wilmots blijft nu bondscoach tot 2018. 

Marc Wilmots reageert tevreden: "We hebben de laatste twee jaar zowel op als naast het terrein een heel mooie weg afgelegd. Samen met mijn technische staf kijk ik er naar uit om de volgende vier jaar het maximum uit onze groep te halen.  Ik ben erg trots dat ik mijn carrière bij de nationale ploeg kan verlengen."

Steven Martens (CEO KBVB) is opgetogen met de garantie op continuïteit: "Marc kreeg de voorbije maanden ongetwijfeld andere opportuniteiten maar hij gaf al snel aan dat de nationale ploeg zijn eerste keuze was. Ik ben dan ook heel blij met deze garantie op continuïteit, kwaliteit, passie en leadership.”