Standard wil gesprek met scheidsrechters

Standard wil rond de tafel gaan zitten met de verantwoordelijken van de centrale scheidsrechterscommissie. De Rouches willen op deze manier een oplossing zoeken voor de vele scheidsrechterlijke fouten waar zij dit seizoen het slachtoffer van zijn, zo luidt het maandag in een persbericht.

"Wij beseffen dat scheidsrechters mensen zijn die fouten kunnen maken. Maar over een hele competitie beschouwd moet er een evenwicht zijn. Het is onze vaststelling dat dit evenwicht vandaag niet wordt gerespecteerd", laten de Luikenaars weten.

"Wij hebben het gevoel punten te verliezen door de arbitrage terwijl andere clubs er winnen", zegt Standard, verwijzend naar de niet-gefloten strafschop tegen Anderlecht in de play-off match op Lokeren.

"Standard wenst een vergadering met de verantwoordelijken van de CSC om op een constructieve manier te overleggen, zodat er oplossingen worden gevonden", besluit het bericht.

Standard lijst de betwistbare fases ook op:

Zulte Waregem - Standard Luik (4 april 2014) :

Idrissa Sylla trapt in de achtste minuut op het been van Laurent Ciman en had een rode kaart verdiend. Sylla maakt uiteindelijk het winnende doelpunt tegen de Rouches.

KRC Genk - Standard Luik (13 april 2014) :

Imoh Ezekiel en Frédéric Bulot worden in de 28e minuut onterecht afgevlagd voor buitenspel na een knappe recuperatie van Vainqueur op het middenveld. 

De tweede gele kaart voor Yoni Buyens voor een tussenkomst op Jelle Vossen. Een lichte gele kaart, ook zo bevestigd door slachtoffer Vossen.

In de tweede helft hadden de Rouches een strafschop moeten krijgen voor een vrijwillige uithaal van László Köteles op Frédéric Bulot.

Sporting Lokeren – Anderlecht (11 april 2014):

Na handspel van Cheikhou Kouyaté in het strafschopgebied vraagt Lokeren om een penalty, maar de scheidsrechter gaat daar niet op in. Kouyaté gaf na de wedstrijd toe dat hij de bal met de hand speelde.