Gehavende Roelandts past voor Roubaix

Lotto-Belisol kan zondag in Parijs-Roubaix geen beroep doen op Jürgen Roelandts, die nog niet voldoende hersteld is na zijn zware val in de Ronde van Vlaanderen. "Aan competitie moet ik de eerstvolgende weken niet denken", vertelde Roelandts.

“Ik heb de laatste dagen al wat ziekenhuizen afgeschuimd. Zondag dat van Oudenaarde, dinsdag dat van Herentals en vandaag was ik in Aalst'', aldus Roelandts. “Ik had nog steeds pijn aan het bekken en vreesde voor een scheur of zelfs breuk, maar uiteindelijk bleken mijn buikspieren zwaar geraakt te zijn. Vandaar de pijn. Ik kan moeilijk stappen en heb ook last aan mijn linker elleboog. Ik hoop volgende week al eens op de rollen te rijden. Ik laat alles eerst genezen nu. Overhaasten heeft geen zin."

Eind mei weer in actie

De onfortuinlijke voormalige Belgische kampioen blikt al even vooruit op de rest van zijn seizoen. "Mijn eerste koers wordt wellicht de World Ports Classic (24-25 mei). Daarna volgen de Ronde van België en de Tour. Ik heb tijd genoeg om naar die periode mijn conditie op te bouwen en spijtig genoeg heb ik door de jaren heen daar ook al een pak ervaring mee. Ik bel wel geregeld met André Greipel en Frederik Willems, die ook in de lappenmand liggen. Wij peppen elkaar dan maar wat op, want koersen zit er niet in."