Kittel wint derde keer Scheldeprijs

Marcel Kittel (Giant-Shimano) heeft voor de derde keer op rij de Scheldeprijs gewonnen. De semi- klassieker is traditiegetrouw een massasprint een daarin stond geen maat op Kittel. Tyler Farrar (Garmin) werd tweede en Danny Van Poppel (Trek) vervolledigde het podium. Eerste Belg was Tom Van Asbroeck (Topsport) op een 12é plaats.

De zes vroege vluchters van de 102e editie van de Scheldeprijs waren onze landgenoot Jan Ghyselinck, Rowe, Bazzana, Fedi, Balykin en Groezdev. Hun voorsprong schommelde de hele wedstrijd rond de 2 à 3 minuten. De Scheldeprijs, die meestal bol staat van incidenten, verliep opvallend rustig. Er waren geen grote valpartijen, een opluchting voor de renners die zondag starten in Parijs-Roubaix. Op 15 kilometer van de finish hadden de zes nog steeds een mooie voorsprong van anderhalve minuut. Maar dan zette Omega Pharma-Quick Step zich op kop van het peloton. Het was Boonen zelf die de grote groep terugbracht op de kasseien van de Broekstraat.

Op een goeie twee kilometer van het einde was het liedje van de vluchters uitgezongen. In de aanloop naar de massasprint deed Boonen nog wat kopwerk voor ploegmaat Alessandro Petacchi. Die zat ideaal gepositioneerd, maar de 40-jarige Italiaan kon nooit antwoord bieden op de versnelling van Marcel Kittel. De Duitser won met sprekend gemak, de rest stond niet op de foto. Het is de eerste keer dat een renner de Scheldeprijs drie keer op rij wint.