AA Gent ontslaat Rednic op verjaardag

AA Gent heeft zijn coach Mircea Rednic ontslagen. Uitgerekend vandaag viert de Roemeense trainer zijn 52ste verjaardag. Rednic wordt opgevolgd door assistent Peter Balette en speler Bernd Thijs, die stopt met voetballen.

Rednic nam dit seizoen bij AA Gent over van Victor Fernandez, maar kreeg de ploeg niet op de rails. AA Gent miste Play-off 1 en doet het ook in Play-off 2 niet goed. Gisteren bevestigde AA Gent, ondanks de morrende supporters, nog het vertrouwen in zijn Roemeense coach, maar vandaag werd dat dus alsnog opgezegd. Onder het bewind van Rednic haalde Gent 31 op 69. Ofwel een zo’n 45 procent van alle punten.

Chemie weg

Gent-voorzitter Ivan De Witte zei op de persconferentie dat de chemie tussen Rednic en de ploeg was opgebruikt. “De chemie was gewoon weg. We konden dat vaststellen tijdens de wedstrijden tegen Lierse en Oostende. We probeerden daar altijd een meer positieve uitleg aan te geven, maar spijtig genoeg eindigt het verhaal met het einde van de competitie in zicht” aldus De Witte.

Hij zei ook nog dat de Roemeen dit zelf aanvoelde. “Hij heeft zelf aangegeven dat hij het beter vond voor zichzelf en de club om naar een oplossing te zoeken. We spreken niet over een ontslag, want we hebben in onderling overleg beslist om niet meer verder te gaan.”

Open kaart

Peter Balette en Bernd Thijs volgen de Roemeen op tot het einde van het seizoen. Balette was al assistent-trainer van Rednic bij Standard. Hij heeft open kaart gespeeld met Rednic. “Ik heb onmiddellijk resoluut ‘neen’ gezegd, maar nadat ik met de voorzitter, het bestuur en de spelers gesproken had, zijn er ook andere argumenten naar boven gekomen. Uiteindelijk heb ik nadat ik met Mircea had gesproken geantwoord dat ik bereid ben om over te nemen” zegt Balette.

Of Balette en Thijs ook volgend jaar nog aan het roer staan is onduidelijk. “De toekomst zal uitwijzen of onze samenwerking misschien kan voortgezet worden” zegt voorzitter De Witte.